Direktlänk till inlägg 28 maj 2013
Betyg: 4.5 av 5
Pris per kg: ca 19 kr (maj 2013)
Innehåller gluten och mjölkprotein
Ger ca 5 port.
Ingrediens | Mängd |
Fläskkarré (benfri) | 55 g |
Potatis | 650 g |
Mjölk (3 %) | 260 g |
Smör (ca 80 %) | 35 g |
Vetemjöl | Efter behov |
Dill (färsk) | Någon kvist |
Tips: När potatisen är kokt och varm kan den vara svår att hacka. Risken är stor att den bara mosas och blir kladdig och svår att handskas med. För att undvika detta kan du koka potatisen en dag innan och förvara den i kylen. Kall potatis är lättare att hacka. Glöm då inte att värma maten i mikrovågsugn eller på spisen efter att du tillsatt potatisen! Var också noggrann med att tvätta dina händer efter att du tagit i fläskkarrén. Rått fläskkött är en hälsorisk och du bör inte ta i potatisen eller andra ingredienser med köttsaft på händerna.
Ingrediens | Miljömärkning/miljökrav | Butik |
Potatis (jutlandia) | KRAV | COOP |
Fläskkarré (benfri) | Svensk | COOP |
Mjölk (3 %) | Änglamark | COOP |
Smör (ca 80 %) | Änglamark | COOP |
Rotkojs med fläskkarré Betyg: 3.8 av 5 Pris per kg: ca 28 kr (maj 2013) Fritt från gluten, innehåller mjölkprotein Ger ca 5 port. Ingrediens Mängd Kålrot 220 g ...
Sjömansbiff Betyg: 4.4 av 5 Pris per kg: ca 22 kr (maj 2013) Fritt från gluten och mjölkprotein Ger ca 6 port. Ingrediens Mängd Nötfärs (ca 10 %) 55 g Morot ...
Sejgratäng med ärtpuré Betyg: 3.9 av 5 Pris per kg: ca 19 kr (maj 2013) Fritt från gluten, innehåller mjölkprotein Ger ca 6 port. Ingrediens Mängd Sejfilé (fryst) 30 g Potatis ...
En av de viktigaste delarna av mitt projekt är fixad - jag har lagat maten! I tisdags införskaffade jag alla ingredienser efter en noggrannt utformad handlarlista och i onsdags och torsdags var det matlagning för fulla muggar. 4-5 timmars arbe...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
|||||
|