Direktlänk till inlägg 3 maj 2013
Idag har en liten tripp till COOP och ICA gjorts igen, detta för att jag behövde titta upp vad mina ingredienser kostade per kilo samt för att göra några justeringar i miljömärkningar, nu när jag vet vilken märkning som ställer strängast krav på maten och därmed är att föredra.
När jag sedan kom hem med mina resultat började jag räkna på kilopriser för produktion av min egen barnmat och det visade sig då att min mat, trots att vissa recept var 100% ekologiska och därigenom innehöll många ingredienser som var dyrare än deras ickeekologiska motsvarighet, var MYCKET billigare än den genomsnittliga burkmaten. Produktionskostnaden för min mat var rentav billigare än den lägsta försäljningskostnaden för barnmat på burk. Och i mitt fall är produktionskostnad och försäljningskostnad samma sak eftersom jag presenterar recept som föräldrarna själva kan följa och inte säljer maten i syfte att gå med vinst.
Ekonomi och ekologi kan förenas!
Rotkojs med fläskkarré Betyg: 3.8 av 5 Pris per kg: ca 28 kr (maj 2013) Fritt från gluten, innehåller mjölkprotein Ger ca 5 port. Ingrediens Mängd Kålrot 220 g ...
Sjömansbiff Betyg: 4.4 av 5 Pris per kg: ca 22 kr (maj 2013) Fritt från gluten och mjölkprotein Ger ca 6 port. Ingrediens Mängd Nötfärs (ca 10 %) 55 g Morot ...
Sejgratäng med ärtpuré Betyg: 3.9 av 5 Pris per kg: ca 19 kr (maj 2013) Fritt från gluten, innehåller mjölkprotein Ger ca 6 port. Ingrediens Mängd Sejfilé (fryst) 30 g Potatis ...
Fläskkarré med skånsk potatis Betyg: 4.5 av 5 Pris per kg: ca 19 kr (maj 2013) Innehåller gluten och mjölkprotein Ger ca 5 port. Ingrediens Mängd Fläskkarré (benfri) 55 g Potati...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
|||||
|