Direktlänk till inlägg 25 april 2013
Igår var det veckans andra av tre temadagar och min mest effektiva så här långt. Denna dag räknade jag nämligen ut ett första utkast för hur mina ingredienser ska balanseras i recepten, med hänsyn till näringsinnehåll och konsistens. Det innebär att jag nu i princip har kommit så långt att maten kan lagas. Det enda som måsta göras först är att bestämma hur mycket mat som ska lagas så att jag kan planera inköp av ingredienser. Förvisso tog dessa beräkningar mig hela dagen att göra (anledningen till varför jag inte bloggade om dem igår), men jag hade faktiskt förväntat mig att det skulle ta ännu längre tid!
Det som hunnit göras idag (temadag 3) är hittills dels en fin omslagsbild till min projektrapport, dels lite research om miljömärkning och slutligen kontrollräkning så att balanseringen i mina recept stämmer, vilket jag kom fram till att den gjorde i 3 av 4 recept. Det frjärde receptet fick justeras lite, men stämmer nu bra :)
Ytterligare en uppdatering av bloggen ska göras i slutet av denna temadag. Det jag planerar att använda den till är bland annat ytterligare miljöresearch, planering av matinköp och rapportskrivande
Rotkojs med fläskkarré Betyg: 3.8 av 5 Pris per kg: ca 28 kr (maj 2013) Fritt från gluten, innehåller mjölkprotein Ger ca 5 port. Ingrediens Mängd Kålrot 220 g ...
Sjömansbiff Betyg: 4.4 av 5 Pris per kg: ca 22 kr (maj 2013) Fritt från gluten och mjölkprotein Ger ca 6 port. Ingrediens Mängd Nötfärs (ca 10 %) 55 g Morot ...
Sejgratäng med ärtpuré Betyg: 3.9 av 5 Pris per kg: ca 19 kr (maj 2013) Fritt från gluten, innehåller mjölkprotein Ger ca 6 port. Ingrediens Mängd Sejfilé (fryst) 30 g Potatis ...
Fläskkarré med skånsk potatis Betyg: 4.5 av 5 Pris per kg: ca 19 kr (maj 2013) Innehåller gluten och mjölkprotein Ger ca 5 port. Ingrediens Mängd Fläskkarré (benfri) 55 g Potati...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|