projektbarnmat

Direktlänk till inlägg 23 april 2013

Temadag 1

Av Emma Pålsson - 23 april 2013 14:11

 

Hela denna dag har ett schemabryt gjorts till förmån för projektarbetet. Detsamma gäller imorgon och i övermorgon. Med hjälp av informationen jag fått från dietisten har jag kunnat fortsätta räkna på energier och fördelning. Jag har då, med hjälp av näringsförteckningar från minmat samt referensvärden för mängden energi per gram näringsämne, räknat ut hur mycket energi varje ingrediens innehåller per 100g samt hur stor andel av denna energi som varje näringsämne utgör. Resultaten har antecknats i en tabell enligt denna form:



Rotkojs med fläskkarré


Energi/100g (kcal)

Proteiner (kcal)

Proteiner (%)

Kolhydrater (kcal)

Kolhydrater (%)

Fetter (kcal)

Fetter (%)

Kålrot

29,7

3,2

11

25,6

86

0,9

3

Palsternacka

55,8

6,4

11

44

79

5,4

10

Morot

39

2,4

6

34,8

89

1,8

5

Potatis

72,5

7,2

10

64,4

89

0,9

1

Smör (80%)

724

2,4

0,3

1,6

0,2

720

99,5

Mjölk (3%)

59,8

13,6

23

19,2

32

27

45

Vispgrädde (40%)

380,4

8,4

2

12

3

360

95

Fläskkarré

172

71,2

41

-

-

100,8

59




På eftermiddagen har ett handledarmöte hållits där jag och min handledare diskuterat vilka framsteg som gjorts samt vad som ska ske inom en snar framtid. Hon har rekommenderat mig att fundera lite mer över hur jag kan göra min smakutvärdering mer trovärdig samt att skriva ihop ytterligare ett informationsblad till de föräldrar vars barn ska smaka maten när det börjar närma sig smakdags.



Efter handledarmötet har miljömärkningsresearch pågått. Jag har tagit reda på vad de märkningar jag kommer använda innebär miljömässigt. COOPs märke Änglamark har jag inte hittat tillräckligt bra information om och jag har därför skickat ett mejl till dem med lite frågor om det.



Imorgon väntar mer räknande, den här gången för att få ingredienserna att stämma bra med varandra. Ytterligare ett handledarmöte är dessutom inbokat strax efter lunch.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma Pålsson - 28 maj 2013 09:55

    Rotkojs med fläskkarré     Betyg: 3.8 av 5 Pris per kg: ca 28 kr (maj 2013) Fritt från gluten, innehåller mjölkprotein Ger ca 5 port.                         Ingrediens Mängd Kålrot 220 g ...

Av Emma Pålsson - 28 maj 2013 09:50

  Sjömansbiff   Betyg: 4.4 av 5 Pris per kg: ca 22 kr (maj 2013)                         Fritt från gluten och mjölkprotein Ger ca 6 port.   Ingrediens Mängd Nötfärs (ca 10 %) 55 g Morot ...

Av Emma Pålsson - 28 maj 2013 09:45

Sejgratäng med ärtpuré    Betyg: 3.9 av 5 Pris per kg: ca 19 kr (maj 2013) Fritt från gluten, innehåller mjölkprotein Ger ca 6 port.   Ingrediens Mängd Sejfilé (fryst) 30 g Potatis ...

Av Emma Pålsson - 28 maj 2013 09:40

    Fläskkarré med skånsk potatis   Betyg: 4.5 av 5 Pris per kg: ca 19 kr (maj 2013) Innehåller gluten och mjölkprotein Ger ca 5 port.   Ingrediens Mängd Fläskkarré (benfri) 55 g Potati...

Av Emma Pålsson - 19 maj 2013 11:32


    I onsdags levererades merparten av min barnmat hem till de föräldrar och barn som ska hjälpa mig att utvärdera matens smak. Till min hjälp hade jag min pojkvän som ställde upp som kartläsare medan jag körde (det hade nog inte gått så bra att...

Presentation


Den här bloggen kan se lite tom ut just nu. Detta beror på att den är tänkt att fungera som redovisning av mitt projektarbete om barnmat. Allt eftersom projektet går framåt kommer bloggen att fyllas på.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards