Direktlänk till inlägg 18 april 2013
Via kontakt med dietist på barnmottagning har jag nu fått lite tips om hur jag ska göra när jag balanserar energin i min mat, samt tips om ett program som kan underlätta detta. Hon kändes positivt inställd till projektet och sa att jag gärna får höra av mig om jag behöver mer hjälp. :)
Även avsaknaden av barn som kan smaka maten är nu ett icke-problem. I tisdags besökte jag en öppen förskola och där lyckades jag få napp från föräldrar till 11 små söta krabater som var mellan 6 och 12 månader gamla. Underbart! Tidsmässigt har jag sagt till dem att maten bör finnas färdig att smaka senast i mitten av maj.
Det har varit härligt att få komma ut och prova på några av projektets praktiska moment då mycket tidigare har gått ut på att samla och sovra vad det gäller fakta. Härnäst kommer det dock att bli ganska teoretiskt då det är dags för energibalansering.
Rotkojs med fläskkarré Betyg: 3.8 av 5 Pris per kg: ca 28 kr (maj 2013) Fritt från gluten, innehåller mjölkprotein Ger ca 5 port. Ingrediens Mängd Kålrot 220 g ...
Sjömansbiff Betyg: 4.4 av 5 Pris per kg: ca 22 kr (maj 2013) Fritt från gluten och mjölkprotein Ger ca 6 port. Ingrediens Mängd Nötfärs (ca 10 %) 55 g Morot ...
Sejgratäng med ärtpuré Betyg: 3.9 av 5 Pris per kg: ca 19 kr (maj 2013) Fritt från gluten, innehåller mjölkprotein Ger ca 6 port. Ingrediens Mängd Sejfilé (fryst) 30 g Potatis ...
Fläskkarré med skånsk potatis Betyg: 4.5 av 5 Pris per kg: ca 19 kr (maj 2013) Innehåller gluten och mjölkprotein Ger ca 5 port. Ingrediens Mängd Fläskkarré (benfri) 55 g Potati...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|